رئیس جهادکشاورزی شهرستان بناب گفت: امسال سطح زیر کشت زعفران در این شهرستان بیش از ۷ هکتار است و انتظار میرود بطور متوسط ۳۰ کیلوگرم زعفران برداشت شود.
به گزارش بناب پرس، جواد خیری با بیان اینکه عمدهترین مشکلات زعفران کاران بناب خرده مالکی و کوچک بودن اراضی زراعی و هزینههای بالای تولید در این محصول است، اظهار داشت: هزینههای زیاد تهیه پیازچه و هزینه نیروی انسانی در فصل برداشت این محصول به کاهش سوددهی در تولید این محصول منجر شدهاست.
وی افزود: با توجه به اینکه امکان مکانیزاسیون کاشت و برداشت زعفران وجود نداشته و کلیه کارهای آن بصورت دستی و انسانی انجام میگیرد، بنابراین زعفران کاران در این راستا هزینههای زیادی را متحمل میشوند.
رئیس جهاد کشاورزی بناب با اشاره به حمایت دولت از زعفران کاران با پرداخت وام و تامین آب در فصل پائیز از طریق حقابه بالادستی تصریح کرد: در این راستا با هدف بالا بردن راندمان تولید و حمایت از کشاورزان، تلاش میشود که طرحها و ایدههای جدید بررسی شده و از شرکتهای دانش بنیان و تولید کنندگان فعال حمایت شود.
خیری میزان سطح زیر کشت زعفران در شهرستان بناب را بیش از ۷ هکتار اعلام کرد و گفت: انتظار میرود از این میزان سطح زیر کشت امسال بطور متوسط ۳۰ کیلوگرم زعفران در این شهرستان برداشت شود.
کشت محصول زعفران بهترین گزینه برای رهایی از کمآبی و سودآور برای کشاورزان منطقه است.
فصل رشد گیاه زعفران در پاییز و زمستان قرار دارد و عمده نیاز آبی گیاه زعفران توسط باران و برف تامین میشود و همچنین در تابستان برخلاف بسیاری از محصولات کشاورزی نیازی به آبیاری ندارد.
گل این گیاه در مصارف دارویی و غذایی استفاده میشود و در مناطقی که دارای زمستانهای ملایم و تابستانهای گرم و خشک میباشد، به خوبی رشد میکند. مقاومت این گیاه در مقابل سرما زیاد بوده ولی چون دوران رشد آن مصادف با پاییز و زمستان و اوایل بهار است در این ایام به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد.
در دوره خواب یا استراحت گیاه (تابستان) بارندگی یا آبیاری برای آن مضر است بنابراین کشت و کار در مناطق پر باران (شمال) و مناطق گرم جنوب کشور معمول نیست. اراضی آفتاب گیر و بدون درخت که در معرض بادهای سرد نیز نباشد برای رشد زعفران مناسب است.
زعفران یکی از مهمترین محصولات صادراتی ایران است که با تولید و صدور آن همه ساله ارز قابل توجهی وارد کشور میشود.
تصاویر:
لینک کوتاه:
ثبت دیدگاه