حدیث روز
پیامبر اکرم (ص) فرمود: «اى على! ... مَثَل تو و امامان از نسل تو پس از من، همچون كشتى نوح است كه هر كس بر آن سوار شد، رهايى يافت و هر كه از آن باز ماند، غرق گشت و مَثَل شما، همچون اختران است كه هر گاه يكى ناپديد شود، ديگرى پيدا مى‌گردد تا به روز رستاخيز». كمال الدين: ص ٢٤١ ح ٦٥

جمعه, ۱۶ مرداد , ۱۴۰۵ ساعت تعداد کل نوشته ها : 4062 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 8 تعداد دیدگاهها : 5×
تغییر الگوی کشت و حذف محصولات پر آب‌بر اولویت‌های مقابله با تنش آبی است
31 آگوست 2025 - 20:46
شناسه : 22659
بازدید 180
8
رئیس جهاد کشاورزی بناب: رئیس جهاد کشاورزی شهرستان بناب گفت: تغییر الگوی کشت، حذف محصولات پر آب‌بر و تکمیل و توسعه شهرک گلخانه‌ای در اولویت کاری این اداره برای مقابله با تنش آبی در منطقه قرار گرفته است.
ارسال توسط : نویسنده : محمدقلی سلطانی
پ
پ

به گزارش پایگاه خبری بناب پرس، حسین سائلی، صبح امروز در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت و تشریح عملکرد یک سال گذشته این نهاد و بررسی مشکلات و موضوعات مختلف حوزه کشاورزی، با تاکید بر اهمیت ارتباط جهاد کشاورزی با رسانه‌ها اظهار داشت: این نهاد همواره پذیرای انتقادات سازنده خبرنگاران بوده و ارتباط نزدیکی با این قشر خواهد داشت.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

وی امنیت غذایی را اصلی‌ترین وظیفه جهاد کشاورزی دانست و افزود: این مسئولیت با وجود ظاهر ساده، بار سنگینی از مشکلات و مسئولیت‌ها را بر دوش ما می‌گذارد و در این راستا اداره منابع طبیعی، دامپزشکی، اداره تعاون و اداره غله زیر  مجموعه‌های جهاد کشاورزی هستند و تلاش اصلی آن‌ها تأمین امنیت غذایی است.

رئیس جهاد کشاورزی بناب ادامه داد: تولیدات گیاهی در راستای حفاظت از آب و خاک، تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی، و مدیریت امور اراضی از مهم‌ترین وظایف این سازمان است.

سائلی با بیان اینکه کل اراضی شهرستان بناب اعم از ملی و غیرملی ۷۵۵ هزار هکتار است، تصریح کرد: از این مقدار، ۵ هزار هکتار اراضی باغی داریم و در حوزه دامپروری، ۱۴ هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین و ۱۴۶ هزار دام سبک در شهرستان وجود دارد.

وی افزود: در همین راستا ودر حوزه دام سبک  ۲۷ مرغداری تخمگذار و ۷ مرغداری گوشتی و ۵ استخر ماهی نیز در شهرستان فعال هستند.

رئیس جهاد کشاورزی بناب با اشاره به اهمیت الگوی کشت گفت: در شهرستان بناب ۲۸ روستا تحت پوشش الگوی کشت قرار دارند و آموزش‌های لازم به کشاورزان ارائه شده است که از مهر ۱۴۰۳ تا شهریور ۱۴۰۴ حدود ۲۳۱ کلاس آموزشی برای بیش از ۵۶۰۰ نفر برگزار شده است.

سائلی همچنین به پرداخت تسهیلات برای کشاورزان اشاره کرد و گفت: در حوزه کشاورزی “مشاغل خانگی” یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و در حوزه گردش سرمایه حدود ۸۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.

وی در خصوص خرید گندم تضمینی افزود: دو شرکت تعاونی همراه با کارخانه آرد اطهر کار خرید گندم و بذر گندم را انجام می‌دهند و در سال جاری حدود ۱۵ هزار تن گندم و۵ هزار تن بذر گندم خریداری شده است.

رئیس جهاد کشاورزی بناب به فعالیت کلینیک گیاه‌پزشکی این نهاد نیز اشاره کرد و گفت: بیش از هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پایش این کلینیک قرار گرفته و خدمات پزشکی کشاورزی ارائه شده است  و همین دلیل کلینیک گیاه‌پزشکی بناب را جزو بهترین‌های کشور قرار داده است.

وی همچنین به بیمه محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: بیش از ۹۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی به صورت رایگان بیمه شده و صاحبان باغات می‌بایست برای بیمه باغ‌های خود به جهاد کشاورزی یا شرکت‌های مربوط مراجعه کنند.

سائلی در خصوص شهرک‌های کشاورزی و دامپروری بناب گفت: شهرک دامپروری با ۵۰ هکتار زیرسازی و ۴۳ میلیارد تومان هزینه، در انتظار تامین آب است تا ۲۲ هزار دام سبک در آن مستقر شود وهمچنین در شهرک گلخانه‌ای نیز ۱۵ هکتار به یک شرکت معتبر واگذار شده که بیش از ۳ هکتار آن بهره‌برداری شده و مجموعاً ۲۸۰ نفر به صورت مستقیم و ۶۰۰ نفر غیرمستقیم در این شهرک مشغول به کار هستند.

وی یکی دیگر از وظایف مهم جهاد کشاورزی را رفع تداخلات اراضی کشاورزی و ملی دانست و افزود: تاکنون ۷۶۲ هکتار از اراضی تعیین تکلیف شده و ۱۲۷۰ نفر در این زمینه درگیر بوده‌اند و این اقدام می‌تواند به مردم در تهیه سند کمک کند.

رئیس جهاد کشاورزی بناب در پاسخ به سوال خبرنگار بناب پرس مبنی بر تعریف محصولات برای رعایت الگوی کشت به حذف محصولات پرآب و تغییر الگوی کشت اشاره کرد و گفت: کشاورزان از کشت محصولات پرمصرف آب مانند پیاز، هویج، سیب زمینی و گوجه خودداری کرده و به کشت محصولاتی با نیاز آبی کمتر روی آورده‌اند که اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.

سائلی در ادامه پاسخ به سوال میزان تولید و نمودار محصولات کشاورزی در سالجاری نیز گفت: متاسفانه به علت تنش آبی امسال محصول گندم دیم بمیزان ۶۰٪ و گندم آبی بمیزان ۴۰٪ نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

 

لینک کوتاه:     http://bonabpress.ir/?p=22659

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.