حدیث روز
پیامبر اکرم (ص) فرمود: «اى على! ... مَثَل تو و امامان از نسل تو پس از من، همچون كشتى نوح است كه هر كس بر آن سوار شد، رهايى يافت و هر كه از آن باز ماند، غرق گشت و مَثَل شما، همچون اختران است كه هر گاه يكى ناپديد شود، ديگرى پيدا مى‌گردد تا به روز رستاخيز». كمال الدين: ص ٢٤١ ح ٦٥

جمعه, ۲۳ شهریور , ۱۴۰۳ ساعت تعداد کل نوشته ها : 3157 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 1 تعداد دیدگاهها : 3×
یادداشت/ ضرورت ساماندهی برگزاری مجالس ترحیم در شهرستان بناب
15 فوریه 2019 - 20:33
شناسه : 684
بازدید 174
11

ضرورت ساماندهی برگزاری مجالس ترحیم در شهرستان بناب به گزارش بناب پرس، یکی از موضوعات اجتماعی و دینی که به عنوان آداب و فرهنگ در جامعه ما نهادینه شده، برگزاری مجالس ترحیم است. اصل سنت برگزاری مجالس ترحیم کاری ارزشمند است و زمانی که شخصی از دنیا می رود، خانواده فرد فوت شده اقدام به […]

ارسال توسط :
پ
پ

ضرورت ساماندهی برگزاری مجالس ترحیم در شهرستان بناب

به گزارش بناب پرس، یکی از موضوعات اجتماعی و دینی که به عنوان آداب و فرهنگ در جامعه ما نهادینه شده، برگزاری مجالس ترحیم است.

اصل سنت برگزاری مجالس ترحیم کاری ارزشمند است و زمانی که شخصی از دنیا می رود، خانواده فرد فوت شده اقدام به برگزاری مجلس ترحیم می کنند تا بدرقه مرحوم به خانه ابدی همراه با احترام و تکریم وی از سوی اقوام، آشنایان و دوستان دور و نزدیک باشد.

مجالس ترحیم در گذشته های نه چندان دور بسیار ساده و بی آلایش برگزار می شدند و اگر فردی در محله از دنیا می رفت همسایه ها نیز در اجرای مراسم ختم مشارکت می کردند و در منزل از مهمانان پذیرایی مختصری صورت می گرفت اما امروزه به این مراسم ها چاشنی تشریفات نیز افزوده شده بطوری که صاحبان اموات در دو راهی توجه به شئونات و عزاداری برای آن عزیز از دست رفته و دوندگی بخاطر حفظ آبروی کاذب نزد اجتماع و ایجاد تشریفات آن چنانی گیج می زنند!

نقش روحانیون و علما نیز در چنین اوقاتی بسیار اثرگذار و مفید است و باید از این فرصت و ظرفیت نهایت استفاده را برد چنان که مبلّغان متناسب با جوّ مجالس مطالب و احکام لازم را مطرح کنند. البته توجه به نوع مطالبی که در این مجالس مطرح می شود، بسیار اهمیت دارد و اگر این مطالب مختصر و مفید ارائه شوند، اثرگذاری آنها نیز بیشتر خواهد شد.

مجالس ترحیم معمولاً در تمام نقاط کشور با یک شیوه و شاید با تفاوت هایی در جزئیات آنها برگزار می شوند و این مجالس در شهرستان بناب بخصوص در روزهای پنج شنبه هر هفته به عناوینی در قالب مجلس شام غریبان و ترحیم، اولین پنج شنبه، مجلس چهلم (اربعین) و یا سالگرد در اکثریت مساجد شهرستان و در یک ساعت مقرر و مشخص برگزار می شوند.

اما برگزاری این مجالس بصورت متفرق در مساجد مختلف شهر بناب باعث ایجاد ترافیک سنگین و اختلال در رفت و آمدها می شود و خیلی از مردم به علت ترافیک سنگین و تعداد بالای مجالس ترحیم نمی توانند در یک و نیم ساعت تعیین شده در تمام مجالس تشکیل شده حضور یافته و فاتحه ای نثار اموات کنند.

با توجه به این شرایط به نظر می رسد جامعه پذیرش ساماندهی مجالس ترحیم را دارد و لازم است با فرهنگ سازی مناسب به اصلاح آن پرداخت، زیرا ساماندهی برگزاری این مجالس یکی از ضروریات مهم شهرستان است و می توان با تعیین و اختصاص چند مسجد در نقاط مختلف شهر مجالس ترحیم را به صورت تجمیع در آن مساجد برگزار کرد که با این کار نه تنها می توان حجم ترافیک را کاهش داد بلکه مردم با حضور در یک مسجد می توانند همزمان برای چندین نفر مرده فاتحه بخوانند.

البته یکی دیگر از مزایای تجمیع این گونه مجالس از بین بردن قبح کم و زیاد بودن مراجعه کنندگان به مراسم فقرا و اغنیا بوده و عملاً تمایز در تعداد شرکت کنندگان از بین می رود.

امیدواریم شورای فرهنگ عمومی شهرستان بناب با بررسی بیشتر و کارشناسانه این پیشنهاد نسبت به عملیاتی کردن آن اهتمام کند.

ناگفته نماند شورای فرهنگ عمومی شهرستان بناب طی سالیان اخیر اقدامات مؤثر و مفیدی در بحث برگزاری مجالس ترحیم و عشره خوانان انجام داده که کاهش اعلامیه های ترحیم به یک اعلامیه، عدم نصب بنرهای تسلیت در داخل مساجد، ساماندهی عشره خوانان و … از نمونه های مصوبات شورای فرهنگ عمومی شهرستان است و امیدواریم این شورا با بررسی دقیق و کارشناسی این موضوع در راستای ساماندهی برگزاری مجالس ترحیم در این شهرستان گام بردارد.

نگارنده یادداشت: جاوید بنابیان

ثبت دیدگاه

قوانین سایت :
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.