حدیث روز
پیامبر اکرم (ص) فرمود: «اى على! ... مَثَل تو و امامان از نسل تو پس از من، همچون كشتى نوح است كه هر كس بر آن سوار شد، رهايى يافت و هر كه از آن باز ماند، غرق گشت و مَثَل شما، همچون اختران است كه هر گاه يكى ناپديد شود، ديگرى پيدا مى‌گردد تا به روز رستاخيز». كمال الدين: ص ٢٤١ ح ٦٥

دوشنبه, ۲۳ مهر , ۱۴۰۳ ساعت تعداد کل نوشته ها : 3213 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 1 تعداد دیدگاهها : 4×
دستگاه الکترومکانیکی لگن سنج دیجیتال ساخته شد
24 سپتامبر 2023 - 21:33
شناسه : 15199
بازدید 131
7
توسط یک محقق بنابی محقق بنابی موفق به طراحی و ساخت دستگاه الکترومکانیکی لگن سنج دیجیتال برای کاربرد در علم ارتوپدی شد.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش بناب پرس، جعفر آقازاده مجری طرح دستگاه الکترومکانیکی لگن سنج دیجیتال با قابلیت ثبت و پردازش اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار داشت: لگن پایین‌ترین قسمت تنه است و در جایی قرار دارد که تنه به اندام تحتانی متصل می‌شود. استخوان لگن یک ساختمان حلقوی است که در بالا به ستون فقرات متصل شده و در پایین به استخوان‌های ران مفصل می‌شود. وظیفه لگن در واقع انتقال نیروهای وزن از تنه به هر دو اندام‌های تحتانی است. همچنین در موقع نشستن، نیروی وزن تنه به طور مستقیم از طریق لگن به زمین وارد می‌شود، دستگاه لگن سنج یا متروکام برای اندازه گیری ابعاد لگن و میزان انحراف لگن طراحی و ساخته شده است.

وی افزود: این دستگاه دارای ابعاد الکترومکانیکی و سنسورهای نوری بوده که با دقت بالا انحراف لگن را اندازه گیری می‌کند.

این محقق ایرانی با بیان اینکه تشخیص انحراف لگن در نظر متخصصان ارتوپدی و توان‌بخشی از اولویت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: هدف از انجام این طرح، بررسی قابلیت سنجش‌گر و اندازه گیری زاویه ایستاده چرخش لگن، فعال خلفی و قدامی لگن و زاویه و محدوده حرکت و چرخش کل دامنه حرکتی لگن و آنالیز و پردازش زوایای لگن است.

آقازاده گفت: دستگاه لگن سنج برای اندازه گیری میزان افتادگی لگن، تعیین یکسان بودن سمت راست و سمت چپ لگن، انحراف زانوها و میزان یکسان بودن مهره‌ها و قسمت‌های مختلف بدن به کار می‌رود.

وی اضافه کرد: دستگاه سنجش لگن در برخی از کشورهای در حال توسعه ساخته شده است ولی ساختار سیستم طراحی شده با سیستم سنجش لگن طراحی شده متفاوت است،  این سیستم ساختاری دیجیتالی دارد و در زوایای متعدد می‌تواند میزان انحراف، افتادگی و ابعاد و تنظیم و یکسان بودن مرکز ثقل لگن را تعیین کند.

شایان ذکر است؛ جعفر آقازاده متولد شهرستان بناب پژوهشگر مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مدیر عامل شرکت دانش بنیان در حوزه مهندسی پزشکی بوده که با همکاری دکتر اکرمی و دکتر فرضی و مهندس فلاح این طرح را اجرا نموده اند.

 

لینک کوتاه:     http://bonabpress.ir/?p=15199

ثبت دیدگاه

قوانین سایت :
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.