انتشار لیست اسامی دانشمندان دو درصد جهان که معمولا با سنجش میزان استناد به مقالات علمی اعضای هیئت علمی دانشگاهها صورت میگیرد، در سالهای اخیر معیار جدیدی برای سنجش رتبه علمی دانشگاهها در سطح دنیا و به تبع آن در کشور شده است.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!دانشگاه بناب به عنوان دانشگاهی با قدمت حدود ۳۰ ساله و یکی از دانشگاههای مطرح آذربایجان اکنون با استناد به این پارامتر مهم به نظر می رسد وضعیت مطلوبی نداشته و هم در مقایسه با سالهای گذشته و هم در مقایسه با دانشگاههای همتراز و هم سابقه از نظر علمی شاهد عقبگرد در آن هستیم! دانشگاهی که با خون دل خوردن اهالی فرهنگ دوست خطه بناب راه اندازی شده و بنابی ها همواره توسعه شهرستان را در گرو ارتقای این دانشگاه می پندارند.
انتشار جدیدترین لیست دانشمندان دو درصد جهان نشان می دهد ۲۳۲۷ نفر از پژوهشگران دانشگاه های ایران در لیست امسال جا گرفته اند و تنها نام ۶ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه بناب در این لیست جا دارد در حالی که در سالهای گذشته این تعداد به ۹ نفر می رسید و اکنون شاهد کاهش ۳۳ درصدی در آن هستیم! از طرفی نیز در این لیست دانشگاه مراغه که دانشگاهی هم سابقه و هم تراز و همجوار با دانشگاه بناب است با حضور ۱۲ نفر از اعضای هیئت علمی اش در لیست امسال در حالی که در سال ۱۴۰۱ تعداد ۸ نفر و در سال ۱۴۰۲ تعداد ۹ نفر از این دانشگاه در آن حضور داشتند، نشان می دهد دانشگاه بناب از حیث مقایسه با دانشگاههای هم تراز نیز وضعیت مطلوبی ندارد!
از طرفی نیز گزارش ها حاکی است تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه بناب در سالهای اخیر با کاهش ۱۵ درصدی از ۹۲ به ۸۰ نفر کاهش یافته این در حالی است که در دانشگاه مراغه شاهد حدود ۲ برابر شدن اعضای هیئت علمی در همین مدت بودیم!
این موضوعات از آن جا نگرانی دانشگاهیان و اهالی فرهنگدوست بناب را برانگیخته است که گمان می رود با کاهش در کمیّت و کیفیت اعضای هیئت علمی دانشگاه بناب، روند جذب دانشجو در سالهای آینده رو به کاهش گذاشته کما اینکه برخی گزارش ها حاکی است تعداد دانشجویان فعال این دانشگاه در سالهای اخیر نیز از حدود ۲۷۰۰ نفر به حدود ۱۵۰۰ نفر کاهش یافته و با این اوصاف بیم آن می رود موضوع ادغام دانشگاههای دولتی بر اساس آمایش سرزمین بار دیگر مطرح شده و دامن گیر دانشگاه بناب به عنوان نماد علمی و فرهنگی این شهرستان شود.
در کنار همه این موضوعات نگاهی به رتبه بندی دانشگاههای کشور نیز نشان می دهد وضعیت کنونی دانشگاه بناب مطلوب نبوده و با افزایش جدی روبرو شده است به طوری که مراجعه به همه مراجع متعدد رتبه بندی علمی دانشگاه ها نشان می دهد دانشگاه بناب هم اکنون در بدترین رتبه خود از بدو تاسیس قرار گرفته و برای نمونه در رتبه بندی یونیرف که بر اساس تعداد مقالات منتشر شده و همایش های علمی برگزار شده دانشگاهها انجام می شود، رتبه دانشگاه بناب به ۱۰۳ افزایش یافته در حالی که رتبه دانشگاه مراغه در همین رتبه بندی ۵۴ هست!
امید است مسئولین محترم شهرستان و دانشگاه بناب، در کنار طرح های توسعه فیزیکی ترتیبی نیز اتخاذ کنند تا شاهد ارتقای رتبه علمی این دانشگاه و همچنین افزایش رشته ها به ویژه ایجاد رشته های علوم انسانی و خارج شدن این دانشگاه از شکل دانشگاهی صنعتی و تبدیل آن به دانشگاهی جامع باشیم، تا با تحقق این موارد شاهد استقبال بهتر دانشجویان از سراسر کشور و شکوفایی هر چه بیشتر این دانشگاه باشیم.
لینک کوتاه: http://bonabpress.ir/?p=19525
ثبت دیدگاه