به گزارش بناب پرس، جعفرنژاد با بیان اینکه کل سطح زیر کشت محصول انگور استان آذربایجان شرقی ۱۸ هزار هکتار بوده که شامل ۱۷ هزار و ۴۳۴ هکتار سطح بارور و ۵۶۶ هکتار سطح غیر بارور است، اظهار کرد: تولید انگور در سال گذشته ۲۱۵ هزار تن بود و تولید امسال ۳۰۰ هزار تن است که البته خسارات وارده به تاکستانهای استان از جمله خسارت سرمازدگی، بادزدگی، تگرگ، تندباد و سیل به میزان حدود ۱۴ هزار تن گزارش شده که این عوامل باعث کاهش ۵ درصد تولید پیشبینیشده است.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!ویبا اشاره به اینکه متوسط عملکرد انگور استان ۱۷.۲ تن در هکتار برآورد میشود، ادامه داد: تولید این محصول در اغلب شهرستانهای استان انجام میشود که شهرستانهای ملکان با مساحت حدود ۱۲ هزار هکتار و تولید ۶۴ درصد محصول کل استان دارای رتبه اول و بناب با مساحت حدود ۴ هزار هکتار و تولید ۱۲ درصد محصول کل استان، رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده اند. وی گفت: براساس آخرین آمارنامه رسمی کشاورزی کشور استان آذربایجان شرقی دارای رتبه پنجم از نظر میزان تولید انگور در کشور است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با عنوان اینکه سالانه حدود ۸۰ هزار تن محصول فرآوری شده انگور به کشورهای همسایه صادر میشود ادامه داد: انگور محصولی است که به خاطر خاصیت طبیعی خود از گذشته تاکنون به عنوان یک برند در دنیا مطرح بوده و دارای قابلیتهای خاص و منحصر به فردی است.
جعفر نژاد ادامه داد: ۱۵ محصول تولیدی بهصورت تازهخوری و فرآوری شده همچون آبغوره و دوشاب مصرف میشود. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد محصول انگور تبدیل به کشمش کالیفرنیایی، ۱۵ تا ۲۰ درصد تبدیل به کشمش تیزابی شده و به کشورهای حوزه خلیجفارس، روسیه، کشورهای آسیای میانه و برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی صادر میشود. ۵ درصد محصول نیز در صنایع دیگر از جمله سرکه و سایر مصارف صنعتی تبدیل میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: واحدهای صنایع تبدیلی استان علاوه بر محصول خود استان، محصولات استانهای همجوار را نیز خریداری و فرآوری میکنند. چنین ظرفیتی در یک منطقه علاوه بر ارزآوری و تولید ثروت فرصتهای شغلی بسیاری را ایجاد میکند موضوعی که در شرایط کنونی اهمیت بسیار زیادی دارد. در این میان بهرهمندی از ظرفیتهای طبیعی استان و تبدیل استان به یک قطب اقتصادی نیازمند برنامهریزی و اقدامات مناسب از سوی مسئولان متولی است.
جعفرنژاد افزود: روسیمی کردن تاکستانهای استان به دلیل داشتن مزایای زیادی از جمله کاهش هزینههای کارگری، اصلاح سیستم آبیاری، افزایش عملکرد و کیفیت محصول، جلوگیری از بادزدگی، امکان انجام مکانیزه عملیات داشت و برداشت محصول، کنترل آفات و بیماریها، کاهش مصرف آب و برداشت راحت محصول از اهمیت بالایی برخوردار بوده و مدیریت امور باغبانی استان در برنامههای اصلاح و احیای باغات هر ساله توجه ویژهای به این امر کرده و قسمتی از اعتبارات استانی نیز به این مهم اختصاص مییابد. البته روش روسیمی معایبی نیز دارد از جمله خسارت سرمای دیررس بهاره و سرمای زودرس پاییزه است.
لینک کوتاه: http://bonabpress.ir/?p=19716
ثبت دیدگاه