حدیث روز
پیامبر اکرم (ص) فرمود: «اى على! ... مَثَل تو و امامان از نسل تو پس از من، همچون كشتى نوح است كه هر كس بر آن سوار شد، رهايى يافت و هر كه از آن باز ماند، غرق گشت و مَثَل شما، همچون اختران است كه هر گاه يكى ناپديد شود، ديگرى پيدا مى‌گردد تا به روز رستاخيز». كمال الدين: ص ٢٤١ ح ٦٥

سه شنبه, ۲۷ خرداد , ۱۴۰۴ ساعت تعداد کل نوشته ها : 3708 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 6 تعداد دیدگاهها : 5×
اینفوگرافیک | خلیج همیشه فارس در اسناد تاریخی داخلی و خارجی
13 می 2025 - 12:12
شناسه : 21732
بازدید 44
3
«بناب پرس» گزارش می‌دهد: نام خلیج فارس ریشه در تاریخ دور و دراز کشور ما دارد و در اسناد تاریخی و بین‌المللی نیز ثبت شده است. در متن تمام قراردادهاى تاریخى میان ایران و کشورهاى خارجى، یا میان اعراب و دولت‌های خارجى، از ابتداى تاریخ مکتوب و به‌ویژه در چند قرن گذشته، هر جا نامى از پهنه آبى جنوب ایران آمده، در زبان فارسى و عربى با نام‌های خلیج فارس، بحر فارس، بحر عجم و خلیج ایران و در سایر زبان‌های دنیا نیز معادل آن‌‌ها به ‌کار رفته است.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش پایگاه خبری بناب پرس، قدیمی‌ترین نامی که در اسناد تاریخی انگلیسی برای خلیج فارس آمده، عبارت «Sinus Persicus» است که در متون یونانی و رومی باستان به‌کار رفته است. این نام به معنای «خلیج پارسی» یا «خلیج ایران» است و در متون مختلفی از جمله آثار جغرافی‌دانان و تاریخ‌نگاران یونانی و رومی مانند استرابون، بطلمیوس و پلینیوس دیده می‌شود.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

یکی از نخستین اسناد مکتوبی که به‌طور مشخص از این نام استفاده کرده، کتاب «Indikê» نوشتهٔ نیارخوس است که در حدود سال ۳۰۰ پیش از میلاد نگاشته شده و در آن از عبارت «Persikon kolpos» به معنای «خلیج پارسی» استفاده شده است.

 

لینک کوتاه:http://bonabpress.ir/?p=21732

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.